ABOUT LINKS TAG
about


I love to eat and read.Human and from the Earth.


March // Tuesday, March 25, 2014
10:48 AM
Lame tak buke blog,last post tahun lepas kot.Cehhh,bnuyi macam aktif blogger padahal tak pun.Ok sekarang atau bulan 3 yang sememangnye nak bulan 4 dah.Gilee aar aku rase macam baru masuk bulan 3.Haha ayat yg femes selalu diguna bile nak cakap mase sekejap ataupun untuk meneruskan perbualan.Dah lali dah tapi nak gune jugak ayat tu.Hari tu,rase baru masuk tapi mungkin sebab cuti yang TERlebih.Sepatutnya memang aa bulan ni yang sekolah la cuti semingu,tapi aku tak.Haa sebab aku cuti 2 minggu.

Ceritanya macam ni,aku dah get ready nak pergi sekolah esok.Ye laa siapkan keje mase time nak tido sebab sikit je pun.Fon pun dah siap charge,jangan salah faham aku bukan selalu pun bawak tefon pi skolah tpi disebabkan hari khamis aku pun balik awal 1.20 pm dah balik dah.Ade perkhemahan laa kateko untuk budak f5.Then tibe2 mase pagi tu*ceh tibe2 konon saspen, aku rase sakit yang teramat sangat.Sebenarnya dah lame sakit belakang dari hari tu lagi(Jumaat) tapi tak la sesakit tu.

Then mase petang sikit tu,perasan la ade bintik merah ade air macam jerawat gitu tapi bukan.So aku pun macam eisyhh binatang ape pulak tumbuh nihh!Aku pun sepantas kilat cari pasal chicken pox, sebenarnye dah lame cari sbab kakk kne Pok cik tu.Lepas cari punye cari tahu la yang aku dah terjangkit dah virus tu.

Aku tak buat ape2 pun selame aku kne chicken pox tu.Tapi dalam mase 24 jam aku kene tu,aku makan ubat anti-viral yang mak aku beli kat farmasi.Ubat tu mak aku kate RM 20 sepapan,mahal la jugak kan.Then,aku ade jugak minum air kelapa muda yang mak aku beli dalam plastik je terus.Aku pun ade berpantang jugak,langkah berhati2 aku sendiri.Aku pantang tak makan telur,seafood,kicap,epal yang dengar berasid jadi takut pedih mulut bagi yang tumbuh kat mulut laa.Aku pun kurangkan makan benda berminyak,ayam jugak.Kurang ,bukan tak makan terus hehe.Tapi buat orang2 yang nak tahu lagi pasal cara2 rawat chicken pox sile cari sendiri.Aku takde link,aku cari kat semua blog kot,camne nak ingat.

And aku nak ucap takziah kepada family2 penumpang mh370 aku tahu ni tibe tapi biarlah..
.Al-fatihah untuk dorang.Aku tahu mesti family2 dorang sedih kan?Aku faham kalau aku pun,aku sedih.Aku yang tak kenal siape2 pun dalam kapal terbang tu pun nangih dah,apatah lagi family dia kan.Tapi aku nak cakap korang mesti tabah dan redho je dengan ketentuanNya.Teruskan hidup sebab kite tak tahu lagi kan apa yang akan berlaku nanti,kan?




Opps wrong number.. // Tuesday, November 26, 2013
8:28 AM
I need new phone number *repeats*.Tapi sampai sekarang x beli2 lagi.Sayang pitis wooo.I need more money!Aku ni femes sangat ke sampai macam tiap2 hari aku dapat mesej from orang aku tak kenal lasung.Ok ade yang aku kenal tapi ade aku malas nak layan x de kedit.Tarak kesah pasal tu ni yang aku nak cakap kene ke orang  yang berlainan mesej aku,call aku??Dah orang tak layan call hang call lagi banyak kali.X nak give up ea?

Daripada mesej yang dapat,aku dapat tahu ade jalan x boleh gune,ade pesta buku,ade jugak yang ingat aku ni kawan dia,cikgu dan juga ustazah.Mesej yang bru dapat tadi,dia tulis "Bio kan ec0p,"aku tulis sebijik macam dia tulis tu.Gua tarak tambah apa2 pun.Sekarang aku tahu esok ade bio untuk apa entah.Spiyem kot.Ingat aku ni budak spiyem ke?Mase mule2 aku bace tu aku macam 

Apa!!Lepas aku bace balik baru aku faham.Ohh cegitu kee.Nak je aku hantar kat dia salah nombor ni,biar dia malu gitu.Tapi disebabkan aku seorang yang baik hati,aku tak balas. Walaupun erti kata sebenar aku malas nak perabiskan kedit.